Petr Lehký, ředitel soutěže

Vážení přátelé a příznivci značky Škoda,

V letošním roce navazujeme na více než dvacetiletou tradici mezinárodní soutěže Economy Run v prvním říjnovém víkendu.

V několika posledních ročnících se stalo dobrým zvykem, že pro Vás připravujeme několik novinek a věřím že příjemných překvapení. Novinkou letošního ročníku je zařazení kategorie "Zaměstnanec" s vozidly Škoda Fabia 1,2.

Start letošního ročníku soutěže je stejně jako ve většině předchozích ročnících v areálu Servisních služeb Škoda Auto v Kosmonosech. Odtud se po trase dlouhé přibližně 200 km vydáme do Solenice u Orlické přehrady. Po dojezdu do cíle první etapy pro Vás bude připraven výlet lodí spojený s prohlídkou zámku Orlík. Večer pak tradičně zajímavý kulturně společenský program.

V cíli celé soutěže, který bude opět na parkovišti Servisních služeb v Kosmonosech, budou moci účastníci využít možnost předváděcích jízd s vozy Škoda současné produkce včetně nejnovějšího modelu Škoda Octavia RS, zúčastnit se odborné diskuse na téma Ekonomická jízda, popřípadě navštívit Muzeum Škoda Auto. Věřím, že doplňkový program po skončení soutěžní části Vám zpříjemní čekání na oficiální výsledky a jejich slavnostní vyhlášení v Zákaznickém centru.

Stejně jako v předchozích ročnících bude i letos zachován systém hodnocení zohledňující hmotnost vozu. Tento systém se v praxi osvědčil a zaručuje maximální objektivitu dosažených výsledků.

Přeji Vám všem, aby víkend s námi a vozy značky Škoda byl pro Vás příjemně strávený a abyste si z něho odnesli nejenom sportovní, ale i společenské vzpomínky. Doufám, že k Vaší pohodě přispěje i počasí.

Těším se na setkání s Vámi jak na startu soutěže, tak při slavnostní vyhlášení, které proběhne v Zákaznickém centru Škoda Auto.

S přátelským pozdravem

Ing. Petr L e h k ý
ředitel soutěže



Václav Kobes, generální sekretář ÚAMK

Vážení motorističtí přátelé,

je mi velkým potěšením, že Vás mohu oslovit u příležitosti letošní soutěže Economy Run 2005, soutěže, kterou pro Vás pořadatelé z autoklubu Škoda Mladá Boleslav již tradičně v podzimních dnech pořádají, abyste si nejen ověřili svoje řidičské schopnosti a orientaci v terénu, ale také se seznámili s krásným prostředím a krajinou, do které Vás trať letošní soutěže zavede.

Soutěže "Economy Run" mají své pevně stanovené soutěžní podmínky. Vaše výsledky z minulých ročníků jsou inspirující i pro ostatní účastníky silničního provozu, zejména při současných cenách pohonných hmot. Pro dosažení co nejlepších výsledků je rozhodující nejen styl jízdy, ale také péče o technický stav automobilu. Naplnění obou těchto zásad ekonomického a ekologického využívání automobilu má své pevné místo mezi aktivitami Ústředního automotoklubu České republiky.

Vážení účastníci Economy Run 2005, dovolte mi, abych Vám popřál pěkné sportovní i společenské zážitky a požádal Vás, abyste vytrvali v těchto svých motoristických aktivitách a zkušenosti z této soutěže využili i v normálním silničním provozu.

Váš

Václav K o b e s
generální sekretář ÚAMK





Autoklub Škoda, V. Klementa 839, 293 01 Mladá Boleslav, tel+fax : 326 321 344

E-mail : info@akskoda.cz            WWW : http://www.akskoda.cz