Petr Linhart, ředitel soutěže

Vážení přátelé a příznivci značky Škoda,

Stalo se již tradicí, že posledních více než 20 let se každý 3. zářijový víkend koná tradiční mezinárodní soutěž Economy Run.

V několika posledních ročnících se stalo dobrým zvykem, že pro Vás připravujeme několik novinek a věřím že příjemných překvapení. Novinkou letošního ročníku je to, že účastníci v kategoriích Media a Dealer absolvují celou trasu vždy se stejnými vozidly - kategorie Media s vozidly New Škoda Octavia, kategorie Dealer pak vozidly Škoda Fabia 1,2 40 kW.

Start letošního ročníku soutěže se po 2 letech vrací zpět do areálu Škoda Auto v Kosmonosích. Odtud se po trase dlouhé 160 km vydáme do Lánova u Vrchlabí, kde je pro Vás připraven jak zajímavý outdoorový program, tak se budete moci svézt vozy současné produkce společnosti Škoda Auto.

Stalo se již tradicí, že ve startovním poli se každoročně objevuje několik novinek. V letošním roce je to úplně nová Škoda Octavia s několika novými motory - 1,6 FSI a 2.0 TDi.Věříme, že tyto úsporné moderní motory přispějí ke zvýšení konkurence ve všech kategoriích.

Stejně jako v předchozích 2 ročnících bude i letos zachován systém hodnocení zohledňujíc hmotnost vozu. Na základě zkušeností z minulých ročníků přistupujeme ke změně výpočtu který přispěje k ještě větší objektivitě dosažných výsledků.

Přeji Vám všem, aby víkend s námi a vozy značky Škoda byl pro Vás příjemně strávený a abyste si z něho odnesli nejenom sportovní, ale i společenské vzpomínky. Doufám, že k Vaší pohodě přispěje i počasí.

Těším se na setkání s Vámi jak na startu soutěže, tak při slavnostní vyhlášení, které proběhne v Zákaznickém centru Škoda Auto.

Váš

Ing. Petr L i n h a r t
ředitel soutěže



Václav Kobes, generální sekretář ÚAMK

Vážení motorističtí přátelé,

je mi velkým potěšením, že Vás mohu oslovit u příležitosti letošní soutěže Economy Run 2004, soutěže, kterou pro Vás pořadatelé z autoklubu Škoda Mladá Boleslav již tradičně v zářijových dnech pořádají, abyste si nejen ověřili svoje řidičské schopnosti a orientaci v terénu, ale také se seznámili s krásným prostředím a krajinou do které Vás trať letošní soutěže zavede.

Soutěže "Economy Run" mají své pevně stanovené soutěžní podmínky. Vaše výsledky z minulých ročníků jsou inspirující i pro ostatní účastníky silničního provozu. Pro dosažení co nejlepších výsledků je rozhodující nejen styl jízdy, ale také péče o technický stav automobilu. Naplnění obou těchto zásad ekonomického a ekologického využívání automobilu má své pevné místo mezi aktivitami Ústředního automotoklubu České republiky.

Vážení účastníci Economy Run 2004, dovolte mi, abych Vám popřál pěkné sportovní i společenské zážitky a požádal Vás, abyste vytrvali v těchto svých motoristických aktivitách a zkušenosti z této soutěže využili i v normálním silničním provozu.

Váš

Václav K o b e s
generální sekretář ÚAMK





Autoklub Škoda, V. Klementa 839, 293 01 Mladá Boleslav, tel+fax : 326 321 344

E-mail : info@akskoda.cz            WWW : http://www.akskoda.cz