Petr Linhart, ředitel soutěže

Vážení přátelé a příznivci značky Škoda,

tak jako každým rokem v průběhu předchozích více jak dvou desetiletích se i letos 3. zářijový víkend koná dnes již tradiční mezinárodní soutěž Economy Run.

Jak je v poslední době dobrým zvykem i v letošním roce jsme pro Vás připravili několik, věřím že příjemných překvapení. Abychom ještě více naplnili statut mezinárodní soutěže, zvolili jsme start v polském Dzierzionowu, sídle úspěšného obchodníka Škoda Auto. Odtud se po trase dlouhé 150 km vydáme do Špindlerova Mlýna, kde je pro Vás připraveno jak zajímavé sportovní odpoledne, tak se budete moci svézt vozy současné produkce společnosti Škoda Auto. Jsme velice rádi, že stejně jako v předchozích ročnících se i letos ve startovním poli objeví vozidlo s novým motorem. V letošním roce je to vůz Fabia s tříválcovým motorem 1,4 TDI 55 kW. Věříme, že tento úsporný moderní motor přispěje ke zvýšení konkurence v dieselových motorech.. V minulém ročníku jsme přistoupili k systému hodnocení zohledňujícímu hmotnost vozu. Tento systém se osvědčil, protože z velké části eliminuje rozdíly mezi různými modely stejných objemových kategorií. Systém hodnocení proto bude zachován jak v letošním ročníku, tak i do budoucna.

Přeji Vám všem, aby víkend s námi a vozy značky Škoda byl pro Vás příjemně strávený a abyste si z něho odnesli nejenom sportovní, ale i společenské vzpomínky. Doufám, že k Vaší pohodě přispěje i počasí. Těším se na setkání s Vámi jak na startu soutěže, tak při slavnostní vyhlášení, které proběhne v Zákaznickém centru Škoda Auto.

Váš

Ing. Petr L i n h a r t
ředitel soutěže




Autoklub Škoda, V. Klementa 839, 293 01 Mladá Boleslav, tel+fax : 326 321 344

E-mail : info@akskoda.cz            WWW : http://www.akskoda.cz