XVIII. ročník mezinárodní automobilové soutěže

ECONOMY RUN ´99

KOLIK VÁM BERE ?

Kosmonosy -  Sosnová – Kosmonosy

18. září 1999

Znak_UAMK.gif (1954 bytes)

  1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ
  2. Pořadatelem soutěže je AUTOKLUB a CARAVAN CLUB ŠKODA Mladá Boleslav ve spolupráci se Servisními službami Škoda a Autostar Velimex. Soutěž se koná v sobotu 18.9.1999.

  3. ORIENTACE A TRAŤ
  4. Soutěž je jednodenní, účastníci jedou na trati Kosmonosy - Sosnová – Kosmonosy. Formální a technická přejímka vozů začíná 18.9.1999 v 5:30 hod. na parkovišti před budovou Servisních služeb Škoda KOSMONOSY.

  5. ÚČASTNÍCI, SOUTĚŽNÍ VOZY
  6. K soutěži budou přijaty jen vozy Škoda řady Favorit, Forman, Pickup, Felicia a Octavia s benzínovými nebo naftovými motory. Posádka musí být minimálně dvoučlenná.

  7. CENY
  8. Věcné ceny dostanou účastníci podle umístění. Ceny budou předány při slavnostním vyhodnocení po ukončení soutěže večer 18.9.1999.

  9. VYBAVENÍ ÚČASTNÍKŮ
  10. Soutěžící musí mít v průběhu celé soutěže k dispozici příslušné doklady. K soutěži budou přijata pouze neupravená cestovní vozidla určená pro běžný silniční provoz, která svou výbavou a výstrojí odpovídají platným předpisům a vyhláškám. Jakékoliv úpravy znamenají vyloučení ze soutěže. (Není také dovoleno mít za jízdy např. sklopená vnější zrcátka !) Kontroluje se i tlak v pneumatikách s povolenou tolerancí dle předpisů stanovených výrobcem. Startovní čísla a další informační a reklamní materiál obdrží soutěžící při formální přejímce. Startovní čísla a reklamu je posádka povinna umístit na vozidle dle pokynu pořadatele.

  11. PŘEJÍMKA VOZIDEL
  12. Přejímka vozidel bude zahájena v sobotu 18.9.1999 v 5:30 hod. před budovou Servisních služeb Škoda Kosmonosy v pořadí dle pokynů pořadatele. Budou kontrolovány doklady, potvrzení přihlášky a nezbytné vybavení podle platných předpisů. Pořadatel si vyhrazuje právo provést kontrolu vozidla a v případě vážných závad vozidlo ze soutěže vyloučit. Od 5:30 hod. podle potřeby a na vyžádání soutěžících budou vozidla seřizována na diagnostickém zařízení v místě přejímky. Od 6:00 hod. bude zároveň otevřeno občerstvení v Servisních služeb Škoda Kosmonosy.
    V 8:OO hod. se bude konat rozprava k soutěži. V místě přejímky se doplní pohonné hmoty.
    UPOZORNĚNÍ: Pro cestu do Mladé Boleslavi čerpejte jen nezbytně nutné množství pohonných hmot tak, aby bylo před startem možné doplnit do Vašeho vozu minimálně 20 litrů (hradí si účastník).

  13. START SOUTĚŽE
  14. Start první posádky je v 8:30 hod. Startuje se ve dvouminutových intervalech (s motorem v klidu). Při startu musí být vozidlo uvedeno do chodu startovacím zařízením z místa řidiče. Vozidlo, které po znamení startéra neodstartuje do jedné minuty, musí být posádkou odtlačeno ve směru jízdy tak, aby nepřekáželo ve startu ostatním vozidlům. Jiný způsob startování bude pod dohledem pořadatele.
    Stejný způsob a zásady platí i pro start do 2. a 3. etapy.

  15. TRAŤ SOUTĚŽE
  16. Délka, průměrná rychlost, časový limit a popis trati bude uveden v psaném, šipkovém itineráři. Dodržení trati a předepsaného směru jízdy bude kontrolován v průjezdních a tajných kontrolách.
    Trať celé soutěže se skládá ze tří samostatných etap :
    I.etapa : Kosmonosy - Sosnová
    II.etapa : Sossnová - Sosnová
    III.etapa : Sosnová - Kosmonosy
    Stanovenou prům. rychlost a časový limit je nutné dodržet a platí pro celou soutěž.
    Předčasný příjezd do cíle jednotlivých etap i celé soutěže je povolen. Pozdní příjezd do cíle soutěže znamená vyloučení ze soutěže.
    V cíli I. a II. etapy bude přestávka využita pro odpočinek a občerstvení (pro 2 osoby hradí pořadatel).

  17. CÍL SOUTĚŽE
  18. Cíl soutěže je opět v Kosmonosích před budovou servisních služeb Škoda. V cíli budou doplněny pohonné hmoty pro vyhodnocení dosažené spotřeby. Náklady na pohonné hmoty v cíli hradí pořadatel.
    Posádka, která překročí časový limit (bude sdělen při rozpravě a uveden v itineráři), nebude klasifikována. Po doplnění pohonných hmot musí být všechny vozy předány do uzavřeného parkoviště, kde setrvají ještě 30 minut po vyhlášení výsledků.
    U vozů umístěných na 1. až 3. místě si pořadatel vzhrayuje právo provést technickou prohlídku.
    Pořadatel si rovněž vyhrazuje právo provést namátkovou kontrolu i u ostatních vozidel.

  19. HODNOCENÍ
  20. Účastníci jsou rozděleni do dvou základníc samostatných skupin :
    - vozy s motory benzínovými
    - vozy s motory naftovými
    V každé skupině pak budou rozděleni do tří kategorií :
    - amatér (AM)
    - novinář (PRESS)
    - dealer (DEAL)
    Dále bude skupina s benzínovými motory rozdělena podle objemu motoru do následujících tříd :
    - do 1300 ccm
    - do 1600 ccm
    - do  2000 ccm
    Pořadatel si vzhrayuje právo neodměňovat kategorii (třídu) v případě, že počet účastníků v této kategorii (třídě) bude menší než tři.
    Vítězí posádka s nejnižší spotřebou pohonných hmot. V případě stejné spotřeby PHM rozhoduje kratší čas potřebný k projetí celé tratě tj. vyšší celková průměrná rychlost. Nedodržení propozic nebo trati, vlečení vozidla jiným vozidlem, nepovolená manipulace se zapečetěnými místy, sklopená zpětná zrcátka, nedodržení pravidel silničního provozu, překročení časového limitu se trestá diskvalifikací.
    Vyhodnocení soutěže bude ve 20:00 hod.
    Před vyhodnocením bude podáváno občerstvení (pro 2 osoby hradí pořadatel).
    Ukončení vyhodnocení a celé soutěže je ve 23:00 hod.

  21. PROTESTY
  22. Protest se podává písemnou formou spolu s částkou 1000,- Kč řediteli soutěže do 15 minut po vyhlášení výsledků. V případě oprávněného protestu bude vklad vrácen, v opačném případě propadá ve prospěch pořadatele.

  23. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
  24. Každý účastník se soutěže zúčastňuje na vlastní nebezpečí. Pořadatel nezajišťuje účastníkům během soutěže žádné pojištění. Účastník je povinen dodržovat veškeré předpisy a bezpečnostní opatření, dbát pokynů pořadatelů a event. uhradit škody, které způsobí.

  25. NÁKLADY
  26. Startovné se nevybírá. Pořadatel hradí doplnění benzínu v cíli, občerstvení pro dvě osoby před startem do jednotlivých etap a před závěrečným vyhodnocením.
    Upozornění: Při tankování PHM platí přísný zákaz kouření a manipulace s otevřeným ohněm v okruhu 15 metrů.


Autoklub Škoda, V. Klementa 839, 293 01 Mladá Boleslav, tel+fax : 0326/21344, tel : 0326/29174

E-mail : palka.podhradi@telecom.cz            WWW : http://autoklub.asysijd.cz